روش مسیر بحرانی (CPM) چیست؟| به همراه مثال و تصویر
۲۱-۰۸-۱۴۰۱10 راهکار ساده برای مقابله با استرس در محیط کار
۰۹-۰۹-۱۴۰۱مدیری که از کارکنانش انتظار دارد با تمام وجود کار کنند، باید این را هم در نظر داشته باشد که عوامل و اتفاقات خارج از محیط کار، روی تمرکز و عملکرد کارکنان تأثیر میگذارد. این روزها، در همهی دنیا و مخصوصاً در کشور ما ایران، بحرانهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مختلفی در جریان است. اگر این روزها احساس افسردگی، بیانگیزگی یا احساساتی از این قبیل دارید، کاملاً طبیعی است.
حال چه راهکارهایی برای مدیریت تیم در زمان بحرانهای سیاسی و اجتماعی وجود دارد؟
1- در مورد بحران صحبت کنید
صحبت کردن با اعضای تیمتان در مورد اتفاقاتی که در جریان است، زمان زیادی از شما نمیگیرد. بگذارید همکارانتان بدانند که شما به این موضوعات توجه دارید. از به اشتراک گذاشتن احساسات واقعیتان با آنها نترسید. آسیبپذیر بودن، اعتماد دوطرفه ایجاد میکند. حواستان به همهی اعضای تیم باشد تا اگر کسی به خاطر شرایط موجود نیاز به حمایت و همدلی دارد، به او کمک کنید.
در ادمه دو روش را برای مورد اول مرور میکنیم:
صحبت کردن در ابتدای جلسات تیمی هفتگی
به طور مثال میتوان جلسه تیمی را اینطور شروع کرد که: «بیایید اول ببینیم حال هر کسی چطوره؟ از حسی که دارید حرف بزنید و بگید که ما چه کاری از دستمون بر میاد که حمایتمون رو نشون بدیم.»
فرستادن پیام گروهی در شبکههای اجتماعی که با اعضای تیم دارید
مثلاً در گروه تلگرام شرکت یا طی یک ایمیل به همهی اعضاء بنویسید: «با توجه به شرایطی که همگی درگیرش هستیم، میخواستم حالتون رو بپرسم و بگم که من اینجام و هر زمان که خواستین صحبت کنین یا به حمایتی نیاز داشتین، فقط بهم بگید.»
2- حجم کاری را متعادلتر کنید
اینجاست که درک شما از قدرت و امتیازتان به عنوان یک مدیر به کار میآید! بعد از بحرانهایی که ممکن است تأثیر بدی روی روح و روان افراد داشته باشد، کم کردن حجم کاری نیروهایتان را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرید. این کار را میتوانید به روشهای مختلفی انجام دهید. مثلاً به آنها اجازه دهید محل کار را زودتر ترک کنند؛ یا اگر امکانش وجود دارد دورکاری کنند. با اعضای تیم مشورت کنید که چطور میتوانید تا حدی زمان تحویل کارها را جابه جا کنید تا کمی از فشار کاری کم کنید.
3- گوش دادن فعالانه را تمرین کنید
گوش دادن فعالانه یعنی تمام حواستان به طرف مقابل باشد؛ به زبان بدن و حالات صورتش موقع حرف زدن توجه کنید. احساسات طرف مقابل را با تکرار کردن چیزی که شنیدید، بپذیرید تا در او حس اعتماد ایجاد کنید. مثلاً میتوانید بگویید: «متوجهم که این شرایط برات خیلی سخته» یا «به نظر میرسه داری غم و اندوه عمیقی رو تجربه میکنی». یادتان باشد وظیفهی شما به عنوان یک همکار فقط این است که بدون قضاوت به حرفهایشان گوش کنید. کافیست فقط در کنارشان باشید، حتی در سکوت.
4- فعالانه پیشنهاد کمک کردن دهید
اگر میبینید یکی از اعضای تیم به صورت واضحی آشفته است، میتوانید به او بگویید: «امروز کاری هست که برای انجام دادنش نیاز به کمک اضافه داشته باشی؟» یا «تو این لحظه، چه کمکی از دست من برای تو بر میاد؟»
5- حواستان به خودتان هم باشد!
از یک فنجان خالی چیزی سرریز نمیشود! برای اینکه بتوانید از اعضای تیمتان حمایت کنید، باید حواستان به خودتان هم باشد. شما هم نیاز دارید تا از سمت کسی حمایت شوید و به وضعیت روح و روانتان رسیدگی کنید.
ما در دورهای زندگی میکنیم که روزانه با بمبارانی از اخبار ناراحت کننده رو به رو میشویم. بسیاری از افراد در تلاش هستند تا فقط خود را از فروپاشی روحی و روانی ناشی از این اخبار نجات دهند. شما به عنوان یک رهبر این شانس را دارید که به اعضای تیمتان در این مسیر، کمی کمک کنید. اگر اعضای تیمتان این روزها بهرهوری کمتری دارند، با هم مهربان باشید و به جای سرزنش کردن یکدیگر، با هم همدلی کنید.
منابع: Medium Awaken Blog , hbr