
5 راهکار برای مدیریت تیم در زمان بحرانهای سیاسی و اجتماعی
26-11-2022
نرم افزار مدیریت کارها چگونه به انجام همزمان پروژهها کمک میکند؟
07-12-2022استرس یک فرآیند تدریجی است. ابتدا علائم کوچکی از آن ظاهر میشود و با گذشت زمان اوضاع بدتر میشود. اگر به موقع به این علائم توجه کنید و عوامل آن را کاهش دهید، میتوانید از تأثیرات منفی استرس جلوگیری کنید.
احتمالاً همهی ما روزهایی را تجربه کردهایم که با تلفیقی از احساسات خستگی، بیانگیزگی و ناامیدی خود را به سختی از رختخواب جدا کردهایم و مثلاً به سرکار رفتهایم. اما اگر این وضعیت را به مدت طولانی و مکرر تجربه میکنید، بهتر است آن را به عنوان یک هشدار جدی در نظر بگیرید.
در این مقاله 10 راهکار برای کنترل استرس و حفظ بهره وری در محیط کار ارائه شده است؛ امیدواریم برایتان کاربردی باشد.
چگونه در شرایط پر استرس، بهرهوری خود را حفظ کنیم؟
هر چقدر زودتر متوجه شوید که استرس در حال تأثیر گذاشتن روی عملکرد شماست، بهتر است. در ادامه چند تکنیک را برای جلوگیری از دخالت استرس در روند کارها، با هم مرور خواهیم کرد.
1- قبول کنید که استرس دارید!
تلاش برای انکار کردن استرس در حالیکه واقعاً استرس دارید، انرژی زیادی از شما میگیرد و باعث میشود عملکرد ضعیفتری داشته باشید. پس بپذیرید که استرس دارید، از این آدرنالین ترشحشده برای تکمیل کردن کارهایتان استفاده کنید، روی هدف نهایی تمرکز کنید و یادتان باشد که قبلاً هم در شرایطی که استرس داشتید، از پس کارهایتان برآمدهاید.
2- از انجام چند کار به صورت همزمان خودداری کنید
وقتی سعی میکنید چند کار را به صورت همزمان پیش ببرید، امکان اشتباه کردن بالاتر میرود، بیشتر خسته میشوید و استرس بیشتری تجربه میکنید. این مدل کار کردن، نه تنها بهرهوری شما بلکه بهرهوری کل تیمی را که وابسته به کارهای شما هستند، پایین میآورد. به عبارتی در این حالت شما همواره سرتان شلوغ است اما در عین حال کارها اصلاً به خوبی پیش نمیرود.
3- کمال گرا نباشید
این که هر کاری را با بالاترین سطح کیفیت انجام دهید خیلی خوب است، اما کماگرایی زیاد منجر به خستگی زیاد میشود. با توجه به کیفیت کارتان، یک سطح قابل قبول و قابل دست یافتن برای خود مشخص کنید. تعیین اهداف غیرمنطقی باعث ایجاد استرس میشود.
4- عادتهای سالم را به روتین زندگی خود اضافه کنید
ورزش میتواند مقاومت در برابر استرس را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. علاوه بر این، کارهایی که به آنها علاقه دارید مثل انجام کارهای هنری، وقت گذراندن با حیوانات خانگی یا پیادهروی و کارهایی از این قبیل در کم کردن استرس مؤثر هستند.
5- روی چیزهایی که میتوانید کنترل کنید، تمرکز کنید
تمرکز کردن روی مسائلی که خارج از کنترلتان است، شما را از رسیدن به اهدافتان دور میکند و باعث اتلاف وقتتان میشود. در عوض روی کارهایی که میتواند شما را به اهدافتان نزدیک کند، تمرکز کنید.
6- یک لیست کار با اولویت بندی و تعیین بازه زمانی درست کنید
هر کاری که لازم است انجام دهید را بنویسید. حالا که میدانید چه کارهایی دارید، باید برنامهریزی کنید. انجام کارهای بزرگ ممکن است طاقتفرسا باشد، به خاطر همین برای هر کار اولویت تعیین کنید. با انجام این کار میتوانید زمان خود را به صورت اثربخشتری بین کارها تقسیم کنید. حتی میتوانید بعضی کارهایی را که اولویت پایینتری دارند، به طور موقت حذف کنید تا حجم کاری خود را کمتر کنید. البته فقط اولویتبندی کردن کافی نیست. باید تا حد خوبی بدانید که هر کاری چقدر زمان از شما میبرد که زمان مناسبی به هر کار اختصاص دهید. قرار نیست استرس نرسیدن به ددلاین هم به استرسهایتان اضافه شود. موقع برآورد زمان، واقعبین باشید و برنامهی انعطافپذیری بچینید. خستگی زیاد با بهرهوری همراه نخواهد بود.
7- پلن بی (Plan B) داشته باشید
حتی بهترین برنامهها هم ممکن است خوب پیش نروند. به همین دلیل باید یک سناریوی دیگر هم در ذهنتان داشته باشید. این که بدانید گزینههای دیگری هم روی میز دارید، از استرستان کم میکند.
8- برنامهریزی کردن، نیاز به تمرین دارد
این که فکر کنیم میتوانیم همه چیز را از ابتدا، به بهترین شکل برنامهریزی کنیم، واقعبینانه نیست. درست برنامهریزی کردن نیاز به تمرین دارد. به مدت یک هفته هر کاری را که انجام میدهید، با زمانی که صرف آن میکنید بنویسید. این روش به شما کمک میکند تخمین دقیقتری از زمان انجام شدن کارهایتان داشته باشید و از قبل بدانید که کدام کارها قرار است وقت بیشتری را از شما بگیرند.
9- از ابزارهای دیجیتال استفاده کنید
امروزه ابزارهای دیجیتال زیادی وجود دارند که به شما در انجام فعالیتهای روزمره کمک میکنند. نرمافزارهای زیادی وجود دارند که به شما کمک میکنند کارها را مدیریت کنید و بسیاری از فرآیندها را به سمت اتوماتیک شدن پیش ببرید. با کمک ابزارهایی مثل نرم افزار مدیریت کارها، میتوانید بدون کم کردن از کیفیت کارها، زمان قابل توجهی را ذخیره کنید که این خود عاملی برای کم شدن استرس است.
10- درخواست کمک کنید
گاهی به اشتباه فکر میکنیم که خودمان به تنهایی میتوانیم از پس همهی کارها بر بیاییم. اما گاهی اوقات واقعاً نیاز به کمک داریم. حتی یک مکالمهی ساده با یک شخص دیگر باعث میشود تا از یک زاویهی دیگر به موقعیت نگاه کنید و شاید استرستان کم شود. خیلی وقتها دیگران میتوانند راه حلی برای مشکل شما ببینند که شما نمیتوانید ببینید، چون آنها به اصطلاح از بیرون به قضیه نگاه میکنند.
گاهی اوقات، خود ما بدترین دشمن خودمان هستیم. باید به خودمان زمان بدهیم و یاد بگیریم که نباید خودمان را به خاطر اشتباهات کوجکی که ممکن است برای همه اتفاق بیفتد سرزنش کنیم. همهی ما در لحظاتی از زندگیمان استرس را تجربه میکنیم، بنابراین دانستن نحوهی مقابله با استرس برای همهی ما یک مهارت حیاتی به حساب میآید. باید یاد بگیریم چطور استرس را مدیریت کنیم و اجازه ندهیم مانع حفظ بهرهوری یا سلامت جسم و روانمان شود.
منابع: bulldozair , Keap